Кандидатствайте за стипендиите на „За жените в науката“

Za jenite v naukata_2016.jpg
Остават по-малко от 30 дни до крайния срок, в който българските жени в науката ще могат да подадат своите документи за кандидатстване за трите стипендии по 5000 евро, осигурени за шеста поредна година от Националната програма „За жените в науката“. Целта на програмата е чрез стипендиите да подпомогне изследователската работа на младите жени учени в България и да ги поощри да продължат своята академична кариера. 

Дамите ще могат да подадат заявленията си до 15 февруари 2016 г. по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на следните имейл адреси: Lubov.DRAGANOVA@mfa.bg и Kalina.KOSTADINOVA@mfa.bg

В стипендиантската програма за 2016 г. могат да участват жени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки.

Проектите, с които учените ще кандидатстват, ще се оценяват от жури, състоящо се от доказани в различните научни области специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на партньорите в проекта. Стипендиантите за 2016 г. ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои през 2016 г. в София.

Подробна информация за програмата, както и изискванията и формулярите за кандидатстване са достъпни на www.zajenitevnaukata.bg. Партньори на програмата са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L’Oréal България.

Българските жени учени имат по-малко от месец, за да се включат в надпреварата за 3 стипендии от по 5 000 евро.

Европейска нощ на учените 2022 г.:


РЕКЛАМА:

***