За каква възраст са подходящи акумулаторните коли

Детски акумулаторни коли

Децата днес още от малки искат да карат бързите и красиви автомобили, които виждат по телевизията. Ако това преди не беше възможно, то днес не е никакъв проблем. Детските акумулаторни коли и джипове са досущ като истинските, но с по-малки размери и мощност. Те са на батерии и сега ще разберем, за кого са предназначение и необходимото време за зареждането им. Ще разгледаме още отделните модели и на какво да обърнете внимание при избора.

За кого са предназначени акумулаторните коли и джипове

Акумулаторните коли и джипове са предназначени за децата, които обичат да се чувстват шофьори. За тези, искащи от малки да карат луксозни и красиви спортни, пътнически или офроуд превозни средства. Подобни устройства приличат на познатите от детските анимационни филмчета или на скъпите возила от известните филми. Днес се предлагат различни видове, съобразени с възрастовата група на децата, което позволява извършване на по-прецизен и правилен избор, за което ще стане дума по-долу.

Как и колко време се зареждат

В комплекта на всяка акумулаторна кола пристига и специално зарядно устройство, позволяващо зареждането на вградения акумулатор от електрическата мрежа. Това позволява използването на детското превозно средство навън, без необходимост от кабели, удължители и т.н. Зарядното е с кабел, който се свързва с акумулатора, посредством специален конектор, позволяващ бързото свързване и отсъединяване на кабела.

Времето за зареждане зависи от капацитета на акумулатора и колко процента от него са изразходвани. Батериите с по-голям капацитет ще се зареждат по-продължително, но и ще осигурят повече време за автономна работа с едно презареждане. Тези с по-малък капацитет ще се зареждат съответно и за по-кратко.

Какви модели има

Видовете акумулаторни коли се делят на такива за отделните възрастови групи на децата: 

  • От 0 до 2 години – вграденият двигател не е толкова мощен (развива около 3 км в час), управлява се с едно натискане на бутон и има дистанционно управление;
  • От 3 до 5 години – развиват до около 10 км. в час и са предназначени за външно ползване. Могат да вървят по различни терени;
  • От 5 до 8 години – това са “по-мощните” акумулаторни коли и джипове, предназначени за по-уверените и по-големи деца. На външен вид, тези превозни средства много наподобяват реалните лъскави и луксозни возила, но са по-малки по размери. Те са с повече екстри, създаващи усещане за използване на истински автомобил.

Днес тези превозни средства могат да бъдат закупени и са по джоба на всеки, тъй като се предлагат с намаление и с възможност за изплащане.