Известни учени се впускат във фатални схватки в онлайн игра

screen_shot_2016-04-01_at_1-25-33_pm

Много от известните учени са живели в различни времена, на различни места и са изучавали различни науки. Но това не означава, че не бихме искали да ги видим като участници в битка в класически Mortal Kombat стил. Бразилското списание Superinterssante е осъществило детинската ни мечта.

Science Kombat е достъпна като безплатна игра в уебсайта на списанието. Илюстрациите са на Диего Санчес. Играчите могат да избират измежду учени като Чарлз Дарвин и Стивън Хокинг и след това да им изберат противник. Човек подхожда скептично към всяка игра, която може да спечели само чрез щракане на произволни копчета, но е забавно да видиш какви са специалните сили на всеки герой. Например, Дарвин може да еволюира, а Мария Кюри използва силата на радия.

Говорейки за Мария Кюри, нашата забележка към играта е, че тя е единствената жена от всички осем учени, от които можем да избираме. Може би мъжете учени просто се страхуват да се бият с жени. А и списъкът съдържа само европейски учени – няма никакво расово разнообразие!

Списанието казва, че работи и върху мобилна версия на играта, така че скоро ще можете да прекарвате времето си в градския транспорт в битка – nerd style.


РЕКЛАМА:

***

Ето и връзка към играта: http://super.abril.com.br/jogo-science-kombat

Превод: Росица Ташкова
Източник: PopSci


Европейска нощ на учените 2022 г.: