Информационни дни на националния конкурс „Млади таланти“

МОН организира информационни дни за популяризиране на националния конкурс „Млади таланти“

Националният конкурс „Млади таланти“ тази година ще празнува своя 20-годишен юбилей. Организиран от Министерството на образованието и науката, той ще се проведе в периода 16-18 април 2018 г., като срокът за подаване на проектите е до 5 април.

 

Конкурсът е предназначен за ученици и студенти на възраст от 14 до 20 години, които подготвят и представят научноизследователски и иновационни проекти в няколко категории: биология, химия, информатика, инженерни науки, материалознание, математика, медицина, физика, социални и хуманитарни науки, екология. Проектите се оценяват от компетентно жури, в което участват учени и специалисти от БАН, университетски преподаватели и експерти от различни министерства.


РЕКЛАМА:

***

Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс получават парична награда от 1500 лв. на проект и правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. Тази година европейският конкурс ще се проведе през месец септември 2018 г. в гр. Дъблин, Ирландия.

Три проекта ще получат право на участие в Международното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2018 г., което ще се проведе през месец юли 2018 г. в гр. Гдиня, Полша, и три проекта ще получат поощрителни парични награди по 1000 лв.

Тази година съвместно с дирекция „Наука“ в МОН с цел популяризиране на конкурса и разширяване на броя на участниците в него за първи път през месец март, се организират информационни дни в страната. Центровете, в които ще се организират срещите с ученици и учители, са в град  Кърджали – 20 април, 14:00 – 17:00 ч. – Залата на Общински детски комплекс, ул.“Полковник Дервингов“ № 1, град Русе – 22 април, 14:00 – 17:00 ч. – Аулата на Профилирана английска гимназия, ул. „Алея Възраждане“ № 3, град Габрово – 23 април, 14:00 – 17:00 ч. – Ритуалната зала на Община Габрово, пл. „Възраждане“ № 3.

На тях ще бъдат представени възможностите, които конкурсът предлага, както и  срещи с лауреати от международни конкурси в областта на природните науки. Гостите на събитието ще имат възможност да задават въпроси и да дискутират възможностите за изява на прохождащите млади учени в неформална обстановка по време на кафе-паузата.

*****

Повече: https://nauka.bg/20-юбилеен-национален-конкурс-млади…

Крайният срок за подаване на проекти в електронен формат на български език и на английски език е до 5 април 2018 г. на имейл: vesela.vasileva@mon.bg

ВИЖТЕ РЕГЛАМЕНТА И РЕГИСТРАЦИОННАТА ФОРМА ТУК!

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: