Хората, които пият кафе с по-нисък риск от смърт

old_coffeedrinker_art.jpg

http://science.icnhost.net/migrate/sites/default/files/field/image/old_coffeedrinker_art.jpgВъзрастни хора, които са пили кафе –  с кофеин или без – имали по-нисък общ смъртен риск от други, които не са пили кафе, според изследване от учени от Националния Институт за Ракови болести, част от Националните Здравни институти и Американската Асоциация на Пенсионерите (National Cancer Institute (NCI), National Institutes of Health, American Association of Retired Persons (AARP)).
Хората, които пият кафе имат по-малък риск да умрат от сърдечни и белодробни заболявания, инсулти, травми и инциденти, диабет и инфекции. Тези резултати са от голямо изследване сред по-възрастни хора, които са били наблюдавани след като са изчислени ефектите от други рискови фактори, като пушене и консумация на алкохол. Изследователите предупреждават, че не могат да са сигурни дали пиенето на кафе удължава живота на хората. Резултатите от изследването са публикувани в броя от 17-ти май, 2012 на New England Journal of Medicine.
Нийл Фридман, дфн от Отдела за Ракова епидемиология и генетика (Neal Freedman, Ph.D., Division of Cance rEpidemiologyand Genetics) и колегите му са изследвали връзката между кафето и смъртния риск сред 400 хиляди американци от 50 до 71 годишна възраст. Информацията за приема на кафе е била събирана с въпросник когато е започнало изследването  1995-1996г. Участниците са били проследени до дена на смъртта им или до 31-ви декември 2008г.

http://www.sciencedaily.com/


Европейска нощ на учените 2022 г.: