Eventyard създава възможност за независимите артисти да получат международно признание и аудитория

evening.jpg

Eventyard създава възможност за независимите артисти да получат международно признание и аудитория

С чисто новото  приложение за iOS и позиционирането в няколко европейски града, Eventyard получава международно присъствие и отваря нов SEED round за инвеститори и “ангели”.

Мобилното приложение е готово за употреба и показва вълнуващи събития на всеки, който пътува и търси независимо и ценно съдържание (например на инди артисти или непознати за туриста локални клубове). По този начин потребителите няма да са принудени да теглят нови приложения за всеки нов град, който посещават.


РЕКЛАМА:

***

Само за няколко дни Eventyard има вече сваляния от СофияЛисабонЛондонБерлин – градовете, в които  има активни инди артисти вече използват нашия продукт. Музикантите и клубовете, които добавят свои предстоящи събития в Eventyard, се увеличават и ни изпозлват за да се открояват от множеството предложения и сайтове, които не предлагат филтрирана информация и често ни заливат с ненужни и безинтересни събития. Предстои ни локализация в Белград, с което планираме да започнем стабилното си позициониране на Балканите. Следва и по-специализирана локализация, която ще включва и превеждането на местните езици.


Допълнителна информация:

Eventyard ви помага да откриете събитията , които обичате. Ние взимаме интересите на потребителите и ги застъпваме с местоположението им, като по този начин даваме вълнуващи предложения за предстоящи събития на мястото където се намират. Независимите организатори на събития като музиканти или малки местни клубове добавят събитията си безплатно в платформатакато могат и да се открояват още по-силно от тълпата, популяризиряйки своите прояви на разумна цена. По този начин се постига нова публика и се поддържа връзката с потребителите и клиентите.

Основателите са перфектена симбиоза между мечтател („човекът идея или човекът зад завесата“ Кирил Велков с дългогодишен ИТ опит и медийна закалка); на DJ – Олег Кабакчиевс мрежа от независими организатори на събития (диджеи и артисти); онлайн маркетинг специалист с много опит („маркетинг машина“ е Александра Николова, до скоро маркетинг вицепрезидент на XS Software, една от “30 под 30” таланти на България в първият избор на Forbes България; и невероятният програмист Християн Николов с повече от 8 години опит в широка гама от ИТ проекти.

Екипът също така включва много талантливи дизайнер (Чавдар Грудев) и нинджа програмист (Васил Манолов), както и  някои наистина мотивирани стажанти, разположени в няколко европейски града, коитопредставят и развиват проекта там.

Eventyard беше избран в първата партида от стартиращи компании финансирани от Eleven Startup Accelerator. Инвестицията в Eventyard до момента се равнява на 100,000 EUR от Eleven и екипът току-що отвори нов кръг за инвестиране, с който цели да събере необходимата сума за позициониране в Европа и зад Океана. Този кръг цели да привлече инвеститори с интерес в сферата на събитията, музиката и забавленията, като отвори нови възможности за разширяване на тяхното портфолио. От началото на септември, Eventyard участва и в програмата за напреднали стартъпи Lisbon Challengeза която беше селектиран измежду повече от 650 екипа.

Social media:


Европейска нощ на учените 2022 г.: