„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019

За осемнадесета поредна година форумът „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ ще предложи на студентите и младите специалисти в България възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели.

От няколко години насам стажантските програми стават все по-популярен начин за започване на работа. От една страна те дават шанс на младите специалисти да добият нужния практически опит, а от друга на компаниите да отсеят правилните за тях хора.  Студентите все повече осъзнават предимствата на стажуването в различни компании и се оглеждат за лятна практика още от втори курс. Форумът „Национални дни на кариерата“ всяка година става мястото, на което бизнеса и образованието си определят среща и вече традиционно е  мястото, от където започва кариерата на младите хора в страната. На събитието ще се представят над 170 български и международни компании от различни бизнес сектори, които в рамките на месец ще разкажат за себе си и вакантните си позиции в 8 академични града.

Най-голямото предимство на форума е, че  възможностите за кариерен старт са изключително разнообразни и многобройни – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, информационни технологии, изследвания и други, което се дължи на разнообразието от бизнеси и  сфери на дейност на фирмите участници.

По време на изложението, участващите компании се срещат лично с кандидатите и имат възможността да презентират себе си креативно и иновативно. Комуникацията е лице в лице и това помага на младите експерти да влязат в контакт и да опознаят организацията много по-лично, отколкото позволява едно общуване по мейла, например.


РЕКЛАМА:

***

Елате на „Национални дни на кариерата” и:

 • Срещнете водещи компании от различни браншове, които предлагат своите стажантски програми и свободни позиции;
 • Натрупайте опит в общуването с работодатели и научете как да се представяте добре;
 • Запознайте се лично с хората, които избират новите служители на компанията;
 • Разберете какви знания и умения са ви необходими за бъдещата ви кариера;
 • Изберете най-подходящите стаж или работа за вас.

Кога и къде:

 • София – 12-13 март 2019 г. – Национален дворец на културата, ет. 3 и 4, 10:00-18:00ч.
 • Варна – 18 март 2019 г. – Дворец на културата и спорта, 10:00-16:00ч.
 • Бургас – 20 март 2019 г.. – Бургаски свободен университет, 10:00-15:00ч.
 • Русе – 25 март 2019 г. – Русенски университет „Ангел Кънчев“, 10:00-15:00ч.
 • Свищов – 27 март 2019 г. – Стопанска академия „Д. А. Ценов“, 10:00-15:00ч.
 • Велико Търново – 1 април 2019 г. – Великотърновски университет, 10:00-15:00ч.
 • Габрово – 3 април 2019 г. – Технически университет, 10:00-15:00ч.
 • Пловдив – 8 април 2019 г. – Пловдивски панаир, Конгресен център, 10:00-16:00ч.

Организатор на форума е JobTiger – единствената компания в България за комплексни HR услуги, а генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в света с дългогодишна история и традиции е вече 25 години на българския пазар. За това време компанията се наложи като стратегически инвеститор, предпочитан работодател, доверен партньор, компания, подкрепяща редица инициативи, свързани с развитието ни като общество.

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: