Здраве 

Доайенът на кардиолозите проф. Григоров с Гранд При от Медицинските Оскари

Prof Grigorov.jpg
ДОЦ. КАРАКОСТОВ.jpg
д-р КОНДОВ.jpg
Български лекари, получили международно признание през последните години, са номинирани за Националните медицински награди 2015. Доайенът на кардиолозите в България – проф. Младен Григоров, ще получи голямата награда за цялостен принос в медицината  от годишните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2015, които ще се състоят на 9 октомври от 20 ч. в хотел „Рамада“ София.
 
Доц. д-р Васил Христов Каракостов, д.м. от катедра Неврохирургия, Медицински факултет при Медицински университет – София също е номиниран за Националните медицински награди. В момента той е началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София. Доц. д-р Каракостов е носител на множество национални и световни признания в медицината. 
 
„АОSPIN – Europе”  оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. – „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност – до 2016 г.
 
Сред номинираните е и д-р Славомир Кондов, въвел в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система. Член е на Европейската асоциация по неврохирургия и на Световния съвет по Гръбначна хирургия. Групов член е на Световната федерация на неврохирургичните дружества и председетел на дружесвото на БЛС при Токуда – Болница. Медицински редактор е на ІІ издание на учебника по Спешна хирургия под редакцията на проф.Пинкас и проф.Виячки.
 
Болницата със 100 % чуждестранна инвестиция и множество национални и международни награди – Токуда, също получи номинация за престижните награди. Всяка година през кабинетите й преминават около 274 хиляди пациенти, раждат се над 900 деца и се извършват близо 13 000 операции.  Холистичният и мултидисциплинарен подход са основния модел за предоставяне на болнична помощ в Токуда. На този принцип са изградени алгоритмите за комплексно лечение на всички пациенти.
 
Високата квалификация на специалистите, комфортните условия и модерното оборудване са предпоставки за извършването на редица високоспециализирани и авангардни процедури, някои от тях за първи път в България. Болницата е многопрофилна и разполага с: 37 клиники и отделения, 3 операционни блока с 22 хирургични зали, Модерен диагностичен център и Авангардно оборудване. Медийните партньори на събитието номинираха в категория Здравен мениджър  д-р Явор Дренски, изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София” и председател на УС на Национално сдружение на частните болници. Д-р Дренски развива редица програми за корпоративна социална отговорност и партньорства за обмен на опит в международен план, по силата на които в Токуда се обучават лекари от Македония и Казахстан. Активно работи в посока утвърждаване на болницата като център за медицински туризъм и популяризиране на България като дестинация за лечение извън границите на редица държави. Всяка година в Токуда се лекуват над 5000 чужденци. 
 
 Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен, Спа и Уелнес център в България“  и един от най-добрите медицински СПА   и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история – „Медика – Албена“, също бе номиниран за церемонията. Модерно оборудваният медицински център е с площ около 2500 м2 и разполага с балнеологична и поликлинична част. Ежегодно специалистите на центъра изготвят нови лечебни програми на базата на най- новите достижения във физиотерапията и рехабилитацията. Медика Албена инвестира в най- новите технически достижения – много често първи в България. Годишно през клиниката преминават между 2000 и 2500 пациента. Над 95% от пациентите на центъра са чуждестранни граждани.
 
Стоматологичните клиники ЕО Дент и денталната верига на д-р Жорж Жоржес също получиха номинации за призовете. 
 
Церемонията ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Националната Пациентска Организация, Българският Фармацевтичен Съюз, Фондация „Академия Здравословно“ и други. Лекари, болници, клиники и медицински екипи от цялата страна са номинирани от партньорите на церемонията – браншови организации и специализирани медии и журналисти.
Категориите, в които ще бъдат връчени Медицинските Оскари са – GRAN PRIX, голямата награда за значими постижения в медицината и дългогодишна дейност. Също така „Професионално признание“, „Медицински Иновации и инвестиции“, BEST Consulting, „Постижения в областта на качеството и безопасността“, „Лекар на годината“, „Болница на годината“, „Клинично сътрудничество и работа в екип“, „Международно признание“ и други.

Добави коментар

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts