Data Science и астрофизика в едно

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ако се интересувате от Data Science и ви е любопитно как тази наука се прилага в астрофизиката, това събитие, организирано от Data Science Society и Българска наука, е точно за вас!

Не пропускайте възможността да чуете Николай Качаров и Йордан Даракчиев, които ще ни представят темите „Bayesian inference of galaxies kinematics and dynamics” и „The applications of Machine Learning in astronomy”.

Срещата ни ще се състои на 31 октомври в SOHO (Sofia Holistic Coworking Company), благодарение на приятелите ни от Receipt Bank ADataPro, Telelink и  WorldQuant.

Малко информация за нашите презентатори:


РЕКЛАМА:

***

Николай Качаров – учи физика и астрономия в Софийския университет, като през 2011 година получава магистърска степен. След това продължава обучението си като докторант в Университета на Хайделберг в Германия и успешно защитава дисертация през 2015 г. Оттогава е постдокторант в Института по астрономия „Макс Планк” в Хайделберг. Неговите проучвания са фокусирани върху разбирането за формирането на галактиките и техните отделни компоненти, чрез анализ на тяхната динамика и звездни населения.

Йордан Даракчиев – завършва Софтуерната академия Телерик и работи като фриленсър и като преподавател по софтуерно инженерство. Обича да предизвиква себе си с откриването на елегантно решение на сложни проблеми при програмирането. Непрестанно работи по усвояването на нови технологии.

Освен програмирането и алгоритмите, той има задълбочени интереси и в области като:

  • Астробиология, абиогенеза и еволюцията на живота;
  • Астрофизика и еволюцията на галактиките;
  • Обработка на изображения, с фокус върху астрофизичните приложения; разпознаване на изображения; производителност и ограничения;
  • Преподаване на машинно самообучение;
  • Уеб разработки.

Входът е свободен, но е необходима регистрация.

Дата и час: 31 октомври, 19 – 21 ч.

Място: SOHO, ул. Искър 4, София

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/276177579904261/

Събитието ще се проведе на английски език.