Как може да станеш част от TEDxCERN 2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

След по-малко от месец, на 20-ти ноември, ще станем свидетели на петото издание на събитието. Подборът от лектори включва известни учени и мислители от множество дисциплини, вариращи от експерти по екзопланети до изследователи на етиката, касаеща изкуствения интелект и роботиката, както и практици в генетичното редактиране.

TEDxCERN е глобално събитие и ви кани да се присъедините, като организатор на локално събитие, включващо излъчване на TEDxCERN в реално време.

Защо да го правите? Защото организирането на локално събитие е прекрасна възможност да се ангажирате и да се свържете с местната общност/колеги/приятели, с които споделяте общи интереси и да провокирате обща дискусия на теми, които засягат бъдещето ни като глобално общество.

Тази година мотото на TEDxCERN е “Слонът в стаята” и 12 на брой лектори ще инициират обсъждане на очевидни проблеми, които поради някаква причина остават незабелязани или игнорираме с лекота.


РЕКЛАМА:

***

Организаторите на локално събитие сами решават дали да излъчват и двата панела от програмата или само един. Всичко, от което се нуждаете, е да изберете подходящо място (зала в университет, училище, библиотека, музей, офис и др.) да поканите публика (колеги, приятели, роднини) и заедно да се насладите на живото излъчване на TEDxCERN.

 

  • Дата на събитието: вторник, 20 ноември, 2018.
  • Формат на събитието: 2 панела, начало в 15:00 (българско време), край в 19:30 (българско време). Между двата панела е планирана кратка почивка с продължителност 45 минути. Двата панела са на английски език.
  • Технически изисквания: зала, стабилна интернет връзка, подходящ за залата екран, проектор (webcast streaming: Full HD(1080p) at 5Mbit/s); – излъчването ще е едностранно, но въпроси към лекторите могат да се задават през Twitter | Facebook.
  • Допълнителни дейности: може да поканите един или двама местни лектори, които да направят презентация на български език

Регистрационна форма

Открийте повече информация за лекторите тук: TEDxCERN

Координатор на TEDxCERN (комуникацията е на английски език):

Mojdeh Abtahi: mojdeh.abtahi@cern.ch