Как да предпазим телефона си през лятото – съвети от etuo.bg 

кейсове за телефони

 

На пръв поглед, използването на смартфона и кейса през лятото не би следвало да бъде по-различно от това през останалите годишни сезони. Има обаче една малка, но с голямо значение, подробност, на която всеки сякаш пропуска да обръща внимание — прегряването на устройството. То може да настъпи в резултат на продължителното му излагане на слънце, което често правим през горещите месеци. За да не се стига до подобни ситуации, е удачно да използваме специални калъфи, както и да държим телефона си на сянка. Това ще го защити от нелепи повреди, които е можело лесно да избегнем.  

Изложен ли е на риск телефонът през лятото

Освен да сме внимателни към употребата на телефона си, през лятото трябва да ползваме още и подходящите за модела надеждни и качествени кейсове. Сами по себе си те предоставят една немалка защита на апарата, който през лятото е изложен на още по-голяма опасност от механични повреди. Ето кои са рисковите фактори, споделят от etuo.bg: 

  • Често ходим на плаж или на басейн, което логично поражда необходимостта от използването на водоустойчиви кейсове за смартфони. Те биха попречили на устройството да се “наводни”, а след това и да спре да работи; 
  • Прекарваме много време навън и обичаме да се любуваме на жаркото слънце — това е страхотно, но как би се отразило на нашия телефон? Опасността от прегряване “дебне” отвсякъде, а ние трябва да сме бдителни и да не допускаме пряката слънчева светлина да окаже негативен ефект; 
  • Пясък, морски бриз и коктейли — разбира се, както ние, така и телефонът ни ще е активен “участник” по време на ваканцията, което означава, че трябва да предпазим и него с хубав кейс – от навлизането на пясък в корпуса и от прегряване; 
  • Динамиката е част от нас, но тя е свързана и с непредвидени ситуации. През лятото имаме повече движение и провеждаме много повече телефонни разговори. Рискът от изпускане и удряне на смартфона е съществен, но с помощта на противоударни и бронирани кейсове ще успеем да го защитим. 

Надеждните стъклени протектори за екран са също част от задължителните аксесоари като кейсовете, които е добре да използваме заедно с телефона си – в онлайн магазин etuo те се предлагат на топ цени.  


РЕКЛАМА:

***

Как можем да го предпазим

Отговорното ползване на смартфона е гаранция за неговия дълъг живот и красив външен вид, който би могъл да бъде запазен за доста дълго време. Дори и със силиконови кейсове, той отново ще е защитен, стига да заложим на качествените продукти и тези с подходящите за нашия апарат характеристики. Пазарът е препълнен с всякакви предложения, така че изборът ще е лесен, а резултатите отлични! 

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: