Церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир 2020 г.

Изображение: channel3000.com

 

Поради продължаващата пандемия от коронавирус ще има определени промени в начина, по който ще се провеждат тазгодишните събития за Нобелова награда за мир, съобщава директорът на Норвежкия Нобелов институт Олаф Ньолстад.

 

Обявяването на тазгодишната Нобелова награда за мир се състоя в Нобеловия институт на 9 октомври. За да се съобразят със съветите за борба с инфекциите, дадени от Норвежкия институт за обществено здравеопазване, само малък брой журналисти и фотографи бяха поканени да присъстват на пресконференцията. Пресата, за която нямаше място на пресконференцията, обаче можеше да кандидатства за интервю след края ѝ. 


РЕКЛАМА:

***

 

Церемонията по награждаването в кметството на Осло, която трябваше да се състои на 10 декември от 13:00 часа, е отменена. Вместо това ще се проведе умалена церемония по награждаване по едно и също време в Аулата на Университета за ограничен брой поканени гости и с физически или дигитално присъстващ(и) лауреат(и). 

Аулата е била използвана за церемониите по връчване на Нобелова награда за мир през годините 1947-1989. 

Норвежкият Нобелов комитет подчертава, че 2020 г. Все пак е една доста нетипична година. Освен ако не се случи нещо непредвидено, церемонията през следващата година отново ще се състои в кметството на Осло.

Цялата статия виж в безплатния брой посветен на Нобеловите награди през 2020 г. (свали от тук>>)

Този (безплатен) брой е посветен на Нобеловите награди проведени през 2020 г. Предстоят няколко специализирани броя на „Българска наука“, които ще са напълно безплатни за четене и ще покажат някои от най-интересните моменти от миналата (2020) година.

Идеята на този брой е да събере на едно място всичко необходимо, което е нужно да знаете за самите Нобелови награди, провеждането им и кой ги спечели в годината на Ковид (2020).

В българското интернет пространство липсва толкова подробно предоставяне на информация по този въпрос и за това се наехме да преведем и съставим броя.

ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО В PDF >> 

Изтегли в ePub >>

Изтегли в mobi >>


Европейска нощ на учените 2022 г.: