България на полуфиналите по роботика с LEGO

FLL_3.jpg
ДВА БЪЛГАРСКИ ОТБОРА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РОБОТИКА С LEGO
 
FLL_1.jpg
 
На 7 декември 2013 г. в Йесеник, Чехия, ще се състоят полуфиналите за Югоизточна Европа на международното състезание по роботика с Lego – FIRST LEGO League. България е една от 70-те страни, в които се провежда състезанието. Отборите, класирали се на първите три места ще вземат участие във финал за Централна и Източна Европа, който ще се състои през януари 2014 г. в Германия. 
 FLL_3.jpg (1728×1152)
След изключителното представяне на отборите на регионалния кръг в София, основният спонсор на състезанието SAP Labs България реши да подкрепи два отбора, които да ни представят в Чехия. 
 
В Чехия ще ни представят отборите KASAPIN40 и DisasterUs. KASAPIN40 е отборът, който е трикратен победител за България и който постигна най-големия успех за български отбор през 2012 г., когато на полуфиналите в Словакия се класира първи сред 18 отбора от 5 страни. През същия сезон на финалите за Централна и Източна Европа в Германия KASAPIN40 се класира 5-ти.
 
„Да изпратим два отбора на следващия кръг на FIRST LEGO League (FLL) е голяма гордост за България и за SAP Labs България. Щастливи сме, че при нас работят истински ентусиасти, които влагат сърце и душа в менторството на отборите. В SAP превърнахме FLL не само в традиция, а в силен бранд, който вдъхновява – доказателство за това е, че победихме с двата си отбора при все по-засилващ се интерес и участие на български отбори. Вярваме, че успехите тепърва предстоят.“ споделя Радослав Николов, Вицепрезидент, SAP Labs България.  
 
За трета поредна година SAP Labs България е основен спонсор на нjhfgafhabsiационалния кръг на FIRST LEGO League. Състезанието е подкрепено и от SAP AG на глобално ниво.
 
Състезанието по роботика с LEGO FLL в България се организира от Училище по роботика “Robopartans”. Създадено през 2009 училището има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към физика, информационни и комуникационни технологии, математика и като цяло технически науки. Наша мисия е подобряване на обучението в тези области. В училището се дава възможност на учениците да мислят, грешат, създават и да бъдат оригинални. Преподавателите организират демонстрации, работни срещи, курсове и занятия по роботика с ученици от всички училища. С помощта на реални роботи се предоставя един по-практичен поглед към науката.
 
FLL_2.jpg

Европейска нощ на учените 2022 г.: