БГ Наука предлага неплатен стаж за журналисти

BGNauka_Logo_New-01.jpg

Сдружение „Форум Наука” и списание „Българска Наука“ предлага неплатен стаж за журналисти

http://science.icnhost.net/migrate/sites/default/files/field/image/BGNauka_Logo_New-01_1.jpgПроектът „БГ Наука” се реализира изцяло с доброволен труд и вече 10 години успешно издава едно от най-популярните научни списания в България. Реализирали сме редица Европейски проекти, а наши участници и доброволци са обиколили Европа по проекти на сдружението. Сдружение „Форум Наука” е едно от най-големите организации в страната за популяризиране на науката, а от скоро и член на най-голямата организация за популяризиране на наука в света – ECSITE. С доброволци на сдружението и автори на списанието успешно заснехме два пълнометражни документални филма посветени на балканските войни („На Нож!“ http://1912.nauka.bg и „Трагедия и слава“ http://1913.nauka.bg ) и тази година ще заснемем още един, посветен на българското участие в Първата световна война.

Списание „Българска Наука” търси бъдещи стажанти, които да се включат в създаването на документалния филм и в изготвянето на ежемесечния брой на списанието. За целта те ще бъдат ангажирани с превод и изготвяне на новини и кратки материали, свързани с популяризирането на науката.

Какво ще научите по време на стажа:

·         Как да пишете новини и материали;


РЕКЛАМА:

***

·         Как работи едно онлайн списание у нас;

·         Как се осъществява комуникацията с учени от България и Европа;

·         Как се работи в малка неправителствена организация;

·         Как се пишат проекти;

Стажът ще подобри комуникационните ви умения и ще ви даде шанс да се запознаете с изключителни хора в сферата на науката.

С нетърпение очакваме Ваши CV-та и разработки, и материали, които сте публикували в други медии или в личния си блог, за да добием представа за Вашия почерк и стил на admin@nauka.bg.

Повече информация за сдружение „Форум Наука” и списание ” Българска Наука” вижте тук:
http://science.icnhost.net/migrate


Европейска нощ на учените 2022 г.: