Бъдещето на стоматологията е дигитално

Дигитален дизайн на усмивка

Д-р Бранимир Кирилов е водещ имплантолог и хирург, който практикува в собствена клиника в София. Той е сертифициран преподавател в Международния учебен център по дентална имплантология IFZI и негов представител за територията на България.

Срещаме се с него, като един от създадетелите на Nano Dental Academy, за да ни разкаже повече за един от най-модерните и високотехнологични центрове в България за следдипломно обучение в областта на стоматологията и зъботехниката.

Как се зароди идеята за Nano Dental Academy?

Програмите и начинът на преподаване в стоматологичните факултети на висшите учебни заведения в България не винаги отговарят на знанията, от които новозавършилите стоматолози имат нужда при започване на самостоятелна работа. Те все още нямат практическия опит, за да приложат това, което са учили на теория и именно в този момент имат нужда от точни насоки и практически съвети.

Идеята ни е, чрез Nano Dental Academy да направим този преход от студентската скамейка към самостоятелна клинична работа по-плавен и по-успешен както за стоматолога, така и за неговите пациенти. Бихме искали да предложим конкретни насоки и специализирано обучение от утвърдени специалисти, които активно прилагат съвременните технологии и методи на работа в практиката си.


РЕКЛАМА:

***

Споменахте съвременните методи на работа и иновативните технологии. Мислите ли, че новозавършилите зъболекари са готови за този “скок в бъдещето”?

Сериозен проблем, който наблюдавам е, че по време на следването си, студентите често се обучават да използват методи и материали, които на практика вече са морално остарели и все по-рядко се прилагат в ежедневната работа.

Философията на Nano Academy е изцяло обвързана с получаването на бърз и лесен достъп до по-ефективни и съвременни портоколи на работа. Акцент в обучението са технологичните иновации. Тук бихме искали да дадем възможност на всички зъболекари, зъботехници и дентални асистенти да бъдат по-успешни и резултатни в работата си…

Прочетете цялото интервю в брой 93 на списание Българска Наука:


Европейска нощ на учените 2022 г.: