Apple патентова своя система за виртуална реалност

Автор
Неделин Бояджиев
screen-shot-2013-03-19-at-7-51-04-am.png
 Apple получи патент за нова технология за виртуална реалност. Проектът се нарича „Увеличена реалност“ (Augmented reality). Става дума за  система за мобилни и други устройства, в които може да се въведе информация за обектите от реалността. Новата технология е способна да разпознава обекти от реалния живот, които се визуализират във видео клипове, гледани на устройствата, създадени от компанията. Дисплеят на новите устройства ще бъде интерактивен. Системата ще може да показва полезна информация за всеки един от елементите във видеото, за който има предварително заложени данни.
 
Технологията работи като на едната половина на екрана на вашето преносимо устройство се показва видео на живо, плюс информацията в другата половина или компютърно генерирани изображения в едната половина плюс информация в другата половина. Вашият дисплей дори може да се споделя с друг човек.
В случай на несъответствия с показаната информация, потребителите могат да я редактират, а също така могат да създават и свои собствени модели, които да споделят с с приятелите си.
 
Apple описва това, като една нова платформа за споделяне и комуникация между хората. Според създателите й, системата може бързо да навлезе и в бизнеса, като промени изцяло начина на общуване и обмяната на информация.
 
 screen-shot-2013-03-19-at-7-51-04-am.png (1038×721)
 
По материали от:
 
http://news.cnet.com/8301-13579_3-57575121-37/apple-patents-augmented-reality-system/
 
http://techcrunch.com/2013/03/19/apple-patents-an-augmented-reality-system-that-turns-the-world-into-a-shareable-pop-up-video/
 
Видео по темата:


Европейска нощ на учените 2022 г.: