AIM – Space Challenge!

space_challenge_start_screen

В навечерието на деня на астероида, екипът на Asteroid Impact Mission (AIM) съобщава за пускането на забавна, интерактивна и образователна игра за мобилни устройства. AIM-Space Challenge ще ви накара да разберете повече за мисията и за Европейската космическа агенция (ЕКА) като цяло. Как? Разберете сами, като изпробвате играта!

Може да си я свалите от Apple Store или Google Play.

Тази игра е разработена в съдружие с MediaLab Амстердам – част от Университета по приложни науки на Амстердам, Холандия. Студентите разполагали само с 20 седмици, за да предложат най-добрата идея за промотиране на космическата мисия и на AIM в частност, пред широката публика.

Първо, те обстойно проучили целевата група и колко души от тази група може вече да са запознати с ЕКА и мисиите ѝ. След това, те разработили стратегия как най-добре да използват това знание, за да достигнат максимален брой хора.


РЕКЛАМА:

***

Резултатът – мобилно приложение под формата на голяма игра, комбинирана с няколко забавни мини-игри.

Целта на играта е да си построите собствен космически център, като събирате монети и знания. Всеки път, когато постигнете дадена цел, ще получавате връзка (patch) към някоя от уебстраниците на AIM, като по този начин ще трупате познания за мисията.

Играта следва целите на AIM, а мини-игрите са проектирани така, че да научавате повече за някои от трудностите пред мисията.

Студентите представиха резултатите в последната сесия на MediaLabтези дни. Щандът им привлече много внимание от страна на гостите, както и от студенти и партньори от други проекти, като много посетители изпробваха бета-версията на играта. След като някои бъгове са отстранени и благодарение на всички, които са изпробвали играта на щадна, сега Space Challengeе достъпна за всички!

Превод: Росица Ташкова

Източник: www.esa.int


Европейска нощ на учените 2022 г.: