24 финалисти в Конкурса „Иновативно предприятие на годината“


Сп. Българска Наука, брой 161:

***

 

На 7 декември, сряда, в столичния хотел София Хотел Балкан, ще бъдат обявени победителите в Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022“. 24 финалисти от над 100 компании се борят за наградите в 7 категории. Награждаването ще бъде част от 18-о издание на Националния иновационен форум. Това е първото събитие наживо на форума от 2019 г. насам. Регистрацията за форума е задължителна на този линк.

20-членно жури от експерти от университети, браншови организации, институции, финансиращи организации, журналисти, имаха нелеката задача да изберат победителите в категории като пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална трансформация, иновативно новостартирало предприятие, иновация за по-добро качество на живот. В конкурса се включиха стартъпи, развиващи се и утвърдени софтуерни и производствени компании от цялата страна – Бургас, Ботевград, Габрово, Пловдив, Правец, Русе и др.

На форума под егидата на Президента на Р.България г-н Румен Радев, ще участват експерти и предприемачи от компании, участници в предишни издания на конкурса. Това са Тодор Младенов, изпълнителен директор на „София Тех Парк“ АД, Златина Маринова, ръководител „Изследователски проекти“ на Онтотекст, д-р Пламен Иванов, управляващ партньор на Гамифино, Александра Велкова, изпълнителен директор на Атлас Агро Сайънс, Никола Янков, управляващ партньор на Експат Капитал и д-р Боян Жеков, заместник-декан, Факултет „Информационни науки“, Университет по библиотекознание и информационни технологии.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Тази година темата на форума е „Иновации в подкрепа на дигитален и зелен преход“. Това е и акцентът в годишния доклад Иновации.бг, който ще бъде официално представен на събитието. Модератор на събитието e Теодора Лапшова,  автор и сценарист на предаването „Иновативно“, Българска национална телевизия.


Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.