17% от интернет потребителите са срещнали своята половинка в някой от сайтовете за запознанства

Сред двойките, женени от три години, по един брак на всеки шест и по една двойка от пет съжителстващи без сключен брак двойки са се запознали в някой от многото сайтове за запознанства, се казва в проучване, проведено в САЩ сред 11 000 души. Тези цифри показват нарастващото значение на интернет в интимна област като романтичните срещи.

Сред двойките, сключили брак през последните три години, 36% са се запознали в детската градина, в училище, в университета или на работа, 26% – на семейни събирания на купон с приятели или са били запознати от общ приятел,17% – в сайтове за запознанства, 11% – в бар или в дискотека, 4% – в църква или друг храм. 7% са се запознали на друго място, по друг начин.

Друга интересна статистика сочи, че един от всеки пет самотници се е срещал на живо с приятел(ка) от сайт за запознанства. Според Грег Блат, изпълнителен директор на сайта http://www.europe.match.com/, в САЩ нараства ролята на сайтовете за запознанства. Работното време е доста разтегнато, много хора работят на няколко места, трудовата мобилност е голяма, хората се женят на по-късен етап от живота си, защото са наблегнали на образованието и на кариерата си. Всички тези фактори намаляват традиционните начини, по които човек може да открие своята сродна душа. Онлайн сайтовете за запознанства са третият най-популярен начин потребителите да срещнат своя бъдещ си съпруг или своята бъдеща съпруга.

Превел: Неделин Бояджиев

Jean-Nicolas Reyt, PhD


РЕКЛАМА:

***Европейска нощ на учените 2022 г.: