17-о издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината” събира фирмите иноватори 

Стартира кампанията за 17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината”. Кандидатстването онлайн е отворено до 10 октомври 2021 г., неделя, 23:45 часа на онлайн платформата https://innovation.bg/. 

В инициативата могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 8 категории – пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална транформация, иновативно новостартирало предприятие, иновационен мениджмънт и др.  

Конкурсът цели да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации. Жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии определя победителите. 

„Иновативно предприятие на годината 2021“ се организира от Фондация  “Приложни изследвания и комуникации” , АРК Консултинг и Еnterprise Europenterprise Europe  Network – България , с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Еnterprise Europeвропейската комисия, и на София Тех Парк.  


РЕКЛАМА:

***

Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Еnterprise Europeвропейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.  

От 2004 г. над 130 фирми са били наградени в конкурса, като финалистите и победителите получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си и правото да използват утвърдената марка „Високи постижения в иновациите“ / ’ExcellenceExcellence in Innovation’Excellence на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. 

През 2020 г. “СТАМ” ООД и “Ондо Солюшънс” ООД получиха почетните статуетки в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2020“. Сред победителите през годините са и “Еnterprise Europeведо България”, “Еnterprise Europeлектросфера”, “Спесима“, „Принтиво“, „Софтуерен университет“, „Скейл Фокус“, „Ултрафлекс Корпорейшън“, „Интернешънъл Пауър Съплай“, „Провиотик“, „Найкомс“, „Ведамо“. 

1113 София, ул. Александър Жендов № 5 

тел: (02) 973 3000; факс: (02) 973 3588 

arc@online.bg; www.arcfund.net

ФОНДАЦИЯ “ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И КОМУНИКАЦИИ”  

Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. В тазгодишното издание на конкурса София Тех Парк ще подкрепи победителя в категория “Иновативно новостартирало предприятие” със специална пакетна награда от услуги и консултации, насочени изцяло към стартиращия бизнес.  

Събитието ще се излъчва онлайн със съдействието на MP Studio – лауреат в конкурса “Иновативно предприятие на годината 2017” и носител на наградата за иновация в креативните индустрии. 

Медийни партньори: предаването „Иновативно“ на БНТ2, Българско национално радио – Радио София, Списание „Икономика“, Digitalk, Kaldata.bg, списание „Българска наука“, Успелите.бг , Innovation.bg, IndustryInfo.bg, 3e-news.net, Trending Topics.eu.


Европейска нощ на учените 2022 г.: