Блог на Петър Теодосиев 

1 753 887 са тегленията на ВСИЧКИ броеве на БГ Наука за една година (2016)

Петър Теодосиев: Отделих над два часа да гледам месец за месец брой по брой и да смятам всички числа, за да стигна до тази цифра – 1 753 887

Това са общо изтегления на всички налични броеве на Българска наука излезли до края на декември 2016 г. Може би в друг пост ще направя разбивка на кои стари броеве са най-теглени, защото се наблюдават някои много интересни вариации и има броеве излезли преди години, но продължават да бъдат много актуални.

Вижте също: През 2016 г. издадохме 10 броя, които бяха видяни 1 328 470 ПЪТИ

Няма нито един един месец, в който да има под 70 различни броя да бъдат отваряни и четени, което означава, че постоянно има някой, които чете някоя статия от БГ Наука.

(и продължават надолу)

 

Може да видите, че има броеве, които са отваряни само 22 -24 пъти, като това в други месеци се променя и понякога драстично нараства.

Защо искам да го отбележа

Важно е да се знае, че хората четат и се интересуват от интелигентни текстове. Важно е, защото всички броеве са с над 100/150 стр. текст в различни научни направления написани 100% само от специалисти в дадените проблеми. Това гарантира високото качество на съдържанието, а и на новите познания на читателите.

Трябва да се има предвид и че ние получаваме тези текстове от авторите, които доброволно ги изпращат за публикуване. Стимулираме всеки, който се занимава с наука по един или друг начин да популяризира своята работа и да бъде активен в това. Така се променя цялата среда и нагласа на хората към науката и към всеки, които се занимава с наука. Има още много да се работи и това, че въпреки големите числа, които тук показвам ние все още сме малка част от промяната.

Споделяйте знанието и четете!

 

 ИЗТЕГЛИ СПИСАНИЕТО:

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts