Търсене
Close this search box.

Започна кандидатстването за Предприемачи в науката

Започна кандидатстването за Предприемачи в науката

Започна кандидатстването за Предприемачи в науката

Започна кандидатстването за Предприемачи в науката


Направи дарение на училище!***

Фондация Карол Знание обяви прием на кандидатури за второто издание на програмата Предприемачи в науката – предприемаческо обучение за учени и конкурс за проект с награда 30 000 лв.

Обучението е безплатно и е насочено към докторанти и млади учени, работещи в областта на инженерните науки, автоматизацията, изкуствения интелект и новите технологии.

Провежда се през есента – от втората половина на септември до края на ноември, а конкурсът за паричната награда е в началото на декември. За финансиране се състезават само участници в обучението Предприемачи в науката.

Фондация Карол Знание разработи проекта през миналата година, когато беше първото издание с учени от био- и нанотехнологиите. Тогава се включиха 15 учени от различни институти на БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Медицинския университет в София. 9 от тях се състезаваха за наградата от 30 000 лв. Предприемач в науката стана д-р Иван Лютаков, докторант в Медицинския университет в София, с проект „Механично електронно контролирано хапче“.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Вижте подробности за програмата и как да кандидатствате тук.

 


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.