Всички хранителни продукти са „генетично модифицирани” по определен начин – къде да теглим чертата?

Credit: Wikilimages, pixabay

През изминалата седмица сте яли растения, които вероятно нямаше да съществуват в природата или са „развили” допълнителни гени, които ги карат да достигат невероятни размери. Вероятно сте яли „клонирана” храна, а може би дори растения, чиито предци нарочно са били облъчвани с радиация. И може би сте ги закупили, без да напускате сектора с „органични” храни в местния супермаркет.

Анти-ГМО догмата замъглява истинския дебат за това какво ниво на генетична манипулация е допустимо. Генетично модифицираната храна се счита за нещо, за което или сте „за”, или сте „против”, без средно положение…

 

Прочетете целия материал в първия брой на новото списание „Българска наука и медицина“: тук.


Европейска нощ на учените 2022 г.:


РЕКЛАМА:

***