След създаването на късометражен филм в България, Карл Дерик води нов курс по творческо писане

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Кино-хирургът” Кaрл Дерик търси 101-вия писател на сценарии в София

Дерик има 26 години опит в киното и телевизията и е работил по заглавия като “Хари Потър” и “Гладиатор”

 

След няколко успешно проведени курса в София, „хирургът на сценарии“ Карл Дерик се връща у нас за новклас по писане за кино, който показва, че сценариите не са запазени само за професионалисти.Посещението му идва скоро след завършването на мини-филма September Man, заснет в София.

КурсътThe Write Stuffима за цел да предаде важни тънкости за писане на сценарии. Курсът едвудневден и ще се проведе на 21 и 22 юли, а участниците имат възможност да научат основните детайли по творческияпроцес.


РЕКЛАМА:

***

Дерикима дългогодишен опит в киното и телевизията, не само като сценарист, но и като режисьор на втори снимачен екип, специалист по грим и специални ефекти, фотограф, редактор на сценарии. В биографията му включва заглавия като “Хари Потър”, “Гладиатор”, “Мумията се завръща”, “Братя Грим” и други, а в момента работи по няколко свои проекта.

По време на семинара за творческо писане “The Write Stuff”Карл Дерик ще представи ключови стъпки при създаването на сценарий.Участниците ще научат важни детайли от творческия процес – какво трябва да имат предвид, когато избират тема, как да поддържат ритъма и структурата на историята, кои са основите на добрия диалог, как да създават достоверни герои и още много. Сценаристът ще даде на гостите и ценни насоки относно техническите детайли, свързани с професионалното писане – подходящи инструменти и програми, които да използват, коректно форматиране на текста и удачен избор на дължина на сценария.

“Повечето сценарии са замислени и написани много слабо. Трябва да променим това.”, споделя Дерик, а над 100 курсисти, преминали успешно класовете “The Write Stuff”, доказват, че това е възможно. Придобитите по време на курса познания и опит са приложими не само в сферата на професионалното създаване на сценарии, но и за всички форми на творческо писане и изграждане на истории, които не са посредствени.

Курсът е подходящ както за ентусиасти, които нямат опит в писането за кино, така и за онези, които искат да усъвършенстват уменията си. Класът е малък и местата са ограничени, така че всеки участник да получи персонално внимание и съвети, както и да зададе въпросите, които го интересуват.

Курсът “The Write Stuff”(https://event.gg/10144/) ще се проведе на 21 и 22 юли в „DaDa Cultural Bar“ в София (ул. Георги Бенковски 10). Регистрация на https://event.gg/10144/. Местата са ограничени.