Наука 

Отново медали за учениците на 125 СУ „Боян Пенев“ от Международното състезание по математика за купата на По Льонг Кук в Хонг Конг.

И тази година отборътпо математика на 125 СУ „Боян Пенев“ се представи отлично на математическото състезание за купата на По Льонг Кук в Хонг Конг. В индивидуалното състезание, в което участваха 128 ученици от цял свят, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов заеха трето място и спечелиха бронзови медали. В отборната надпревара отборът на училището попадна в най-силната групас постигнат втори резултат – 9 от 10 точки.Даниел Иванов, Георги Пашалиев, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов получиха бронзови медали и купа Merit.

 

Световното състезание по математика за средношколци до 14 години PMWC се организира от фондация „По ЛьонгКук“ – една от най-големите благотворителни организации в Хонг Конг, и The Education University, като отборите участват в него по лична покана на организаторите.

 

„И тази година надпреварата беше оспорвана, а задачите – по-трудни от миналогодишните, но нашите ученици отново показаха, че освен знания, имат и силен отборен дух. Гордеем се с тях и вярваме, че ще се представят блестящо и на предстоящите до края на годинaта състезания“, споделиха ръководителите на отбора Мадлен Христова и Юлия Душкова.

 

По-рано този месец 125 СУ „Боян Пенев“участва с два отбора и наМеждународното математическо състезание BIMC 2018 в гр. Бургас, в което се представиха 167 отбора от 30 държави. Отборът на училището за ученици до 7 клас завоюва следните награди: Тодор Недев, Виктор Попдончеви Димитър Лазаров – наградиMerit. В отборната надпревара отборът, в който участва и Павел Шияков, взесребърни медали и купа за първи подгласници. Отборът за ученици до 9 клас беше представен от осмокласницитеАнгел Райчев – сребърен медал, Мартин Димитров и Димитър Русев – бронзовимедали,и Борислав Стоянов – награда Merit. В отборната надпревара отборът спечелибронзови медали и купа за втори подгласници.

Може да намерите повече информация за 125 СУ „Боян Пенев“ на адреси www.sou125.comи www.facebook.com/125sou.

 

 

За контакти:

125 СУ „Боян Пенев“ – info@sou125.com, 087 994 5819

Медии – Елица Винярчек, elitsa@arunapr.com, 089 903 0362

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts