Търсене
Close this search box.

Омега-3 понижават риска от инфаркт

Омега-3 понижават риска от инфаркт

Омега-3 понижават риска от инфаркт

Омега-3 понижават риска от инфаркт


Направи дарение на училище!



***

Joy Weinberg, flickr (CC BY 2.0)
Joy Weinberg, flickr (CC BY 2.0)

Консумацията на риба, ядки, семена и растения, съдържащи омега-3 мастни киселини, може значително да понижи риска от смърт, в резултат от сърдечен удар, според най-задълбоченото проучване, провеждано до момента, посветено на тази спорна тема.

Предишни проучвания върху рибеното масло като хранителна добавка и други източници на омега-3 мастни киселини, показват противоречиви резултати, като някои изследвания разкриват ползи за здравето на сърцето, а други не откриват никакви ползи. 

Прочетете целия материал в третия брой на новото списание „Българска наука и медицина“: http://medicina.nauka.bg/category/broij3


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!



***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.