Общинска зала „Май“

Общинска зала „Май“

 

17:00-19:00

Магия REFRESH

Щанд с геометрични дъски Open Geoboard

Център по забавна математика представя щанд за развиване на въображението и пространственото мислене чрез дървените геометрични дъски Open geoboard. Разтягайки разноцветни ластици между пинчетата на дъската, се „рисуват“ първо прости линии и геометрични форми, после по-сложни фигури на хора, животни, къщи, цветя и т.н. Докато се забавляват, децата ще се запознаят с основните геометрични фигури и техните елементи, с понятия като обиколка и симетрия, а оттам и със структурата на звездното небе.

 

17:00-18:30

Магия REFRESH

Приказно космическо пътешествие „Приключенията на Грифит“

Творческо ателие за деца на сдружение „Общество за култура и съпричастност ЩЪРКЕЛИТЕ“ и детско онлайн списание „Щъркел“. Децата ще научат какво е екзопланета, ще напишат групова приказка за приключенията на Грифит и ще нарисуват Грифит на любимата му екзопланета.

 

17:00-20:00

Магия REFRESH

Главоблъсканици и пъзели

Център по забавна математика представя щанд с триизмерни пъзели, занимателни задачи и популярни настолни математически игри. За всекиго по нещо от деца на 4 годишна възраст за техните родители, баба, дядо.

 

17:00-20:00

Магия REFRESH

Фотографска изложба „Хлебни Мрежи“

Изложба на мрежата „Хлебни къщи“, чиято мисия е да бъдем свързани чрез хляба, като оформяме места за среща, където хората, познати и непознати, да се сближават и подкрепят и да развиват неподозираните си артистични заложби.

 

17:00-20:00

Наука в града REFRESH

Европейски кът

В Европейския кът посетителите ще се запознаят с информация за проекти, финансирани от Европейската комисия, включително стипендиите „Мария Склодовска-Кюри“, и с EURAXESS – паневропейска мрежа, създадена от Европейската комисия за подкрепа на кариерното развитие и мобилността на учените и насърчаване на научното сътрудничество между Европа и света.

 

19:00-21:00

Магия REFRESH

Изработване на шевици

Кът, в който в рамките на плат във вид на умалена квадратна мрежа, групата на любителите на традиционни костюми „СедянкаТА“ ще покаже на участниците как се изработват елементи на шевици.

 

18:30-19:30

Магия REFRESH

Изработване на катапулт

Образователна инициатива „Биоигри“ предизвиква малките участници да изработят катапулт и да научат как работи той.

 

19:30-20:30
Наука в града REFRESH

Интересните животни

Работилница, в която малките изследователи ще се запознаят с интересни факти за някои от най-забележителните животни на нашата планета. Бавноходките, например, могат да оцеляват незащитени в Космоса. Какви ли други интересни същества има? Извънземни ли са те? Или просто има доста животни, за които не знаем нищо? Децата  ще участват в търсаческа експедиция за намиране на животните и в ролева игра. Всяко дете ще изработи едно от животните за спомен.

Подходящо за деца над 5-годишна възраст.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *