Кандидатстването за BEAMLINE4SCHOOLS 2019 вече е отворено

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Благодарение на петте успешни издания, състезанието Beamline for Schools(BL4S), което предлага на учениците от цял свят възможност да провеждат истински експеримент в реална изследователска лаборатория, се превърна в много популярен научен конкурс, който досега е мотивирал почти 10 000 ученици да се запознаят с физиката на елементарните частиците.

През 2019 ускорителите в CERNвременно ще прекратят работата си, тъй като ще започне планирана поддръжка и подобрения за период от 2 години. За да има ново издание на BL4S, CERNси сътрудничи с DESYв Хамбург, Германия.

Състезанието „Beamline for Schools“ е отворено за групи от поне 5 ученика на възраст не по-малко от 16 години и придружавани от поне един възрастен отговорник.

Важно!


РЕКЛАМА:

***

Кандидатстването и участието в тази програма изисква владеене на английски език, за да е възможна комуникацията между обучаващите се и водещите на групите. Научете повече за правила, сроковете за кандидатстване и наградите тук: Beamline for schools– състезание – дистанционно отборно участие

Краен срок за кандидатстване:31-ви март 2019

Компилация с видео-кандидатури от миналите издания на програмата: Видео кандидатура

Имате още въпроси?

Координатори на програмата за България:

? Zornitsa.Zaharieva@cern.ch

? Atanas.Batinkov@cern.ch

Официален сайт на състезанието:BEAMLINE4SCHOOLS