Търсене
Close this search box.

Дълбоката мистерия на Катла

Дълбоката мистерия на Катла

Дълбоката мистерия на Катла

Дълбоката мистерия на Катла


Направи дарение на училище!***

Katla е мрачен трилър за тайните на исландски вулкан.

 

Катла е художествена история за общност, живееща в сянката на леден вулкан, който изригва в продължение на повече от година. Сериалът е кръстен на този вулкан, но не става дума само за заплахата от бедствие: когато хората, за които се предполага, че са изчезнали или мъртви, започнат да се появяват, нещата вземат мистериозен обрат. Шоуто ни отвежда на свръхестествено пътешествие, което се занимава с въздействията на скръбта и травмата и ги съчетава с фолклорни елементи, гарнирани с научна фантастика. Този оригинален сериал на Netflix е създаден от наградения режисьор Балтасар Кормакур и заснет в исландския крайбрежен град Вик, който граничи с Катла от реалния живот.

Първият епизод ни запознава с няколко припокриващи се сюжетни линии – жена, изчезнала двадесет години по-рано, се появява от небето, покрита с пепел. Друга жена се бори със загубата на сестра си, а екип от учени работи за разбиране на променящата се геология на вулкана.
Във Вик пристигат още покрити с пепел хора, починали в миналото, създавайки парадокс за тези, които ги познават, и съживявайки легендите за „променените“. Междувременно вулканолог от Рейкявик открива останките от метеорит, заровен в ледника, докато трябва да се справи емоционално с повторното появяване на мъртвия си син. Чрез взаимодействието си с „променените“, жителите на Вик са принудени да намерят свои собствени начини да се справят с нерешените си проблеми от миналото.

Цялата статия можете да прочетете в новият Брой 149 на сп. Българска Наука.
Подаряваме ти първите 58 стр. от брой 149 тук>>


Разбери повече за БГ Наука:

***


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.