MOVE.BG и БГ Наука

ул. „Сердика“ 20

 

18:30 – 19:00 Наука в града REFRESH: Персонализираната психиатрия – митове и реалност

Зала, ет.1

Психиатрията е единствената медицинска дисциплина, която не използва лабораторни изследвания. И за това често диагнозите са трудни, грешни и субективни. А какво ще се случи ако разполагаме с генетичен тест, който да дава насоки за лечението и да прецизира терапията? Тест, който открива индивидуалните особености на пациента и рисковете или ползите от определен вид терапия. Презентатори: д-р Димитър Георгиев и биологът Горица Раклеова.

 

19:00 – 19:30 Наука в града REFRESH: Сътрудничество в научната област Зала, ет. 1

През последните 15 години доц. д-р Емилия Печева се е занимавала с научни изследвания в областта на биоматериалите в медицината и стоматологията към БАН, с няколко специализации във Великобритания, Токио, Страсбург и Дрезден. В момента е Експерт Наука и иновации към Посолство на Великобритания в България. В срещата си с публиката тя ще разкаже как нейната работа може да бъде връзка между заинтересованите страни от академичната, изследователската и правителствената области в сферата на науката и иновациите в България и Великобритания.

 

19:00 – 20:00 Наука в града REFRESH: Науката решава проблеми

Зала, ет. 3

 

20:00 – 21:00 REFRESH кафене: Научни наивници

Зала, ет. 3

 

21:00 Наука в града REFRESH: Конкурси

Обявяване на победителите в конкурсите REFRESH VIDEO, REFRESH VOICES, REFRESH GIRLS и REFRESH TOUCH. Стрийминг на събития по време на „Европейска нощ на учените 2018“.