Отиди на
Форум "Наука"

60 минути на това колело могат да захранват с електричество дома ви


Recommended Posts

  • Администратор
kolelo-energoproizvodstvo

Бихте ли тренирали 60 минути на ден, за да захраните дома си с електричество за 24 часа?

Хората често се оплакват за високите цени на тока и вечната липса на време за тренировки. Това изобретение със сигурност ще реши и двата проблема, а най-важното е, че безплатната енергия може да спаси живота на 1,3 милиарда души, които живеят без електричество.

Манож Баргава, изобретателят на хибридното колело, представя как произвежда електричество, докато просто ежедневно тренира у дома. 

Когато човек стъпи на педалите на колелото, това действие завърта колело, което задвижва генератор, чрез който се зарежда батерия. Това означава, че само от един час на педалите на колелото, обикновено домакинство може да се снабди с енергия, достатъчна за 24 часа.

Милиардерът и неговият екип са изобретили това колело, за да се възползват от механичната енергия, която човек произвежда, както и да се преборят с глобалния проблем на липсата на движение.„Всичко се нуждае от енергия. Енергията е големият балансьор” казва Баргава, добавяйки, че повече от половината население на земята няма достъп до електричество или има електричество само два или три часа на ден. 

http://www.chitatel.net/kolelo-energoproizvoditel/

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Че и с маховик, може да се почива за кратко по време на тренировката :)

Едва ли ще стигне за нещо повече от LED осветление.

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

Изненадан съм от статията, която не дава никаква информация за устройството, но в замяна на това храни мечти по бъдещето.
Нещата са прости:

1. Ако човек задвижва устройството, това означава, че енергията която се отдава не може да бъде повече от внесената от човека, сиреч много малко.

2. Нормалния разход за едно домакинство в денонощие през не зимен сезон е плюс минус 6 kW. Много ме съмнява, че един човек с педали, ще може да захрани дома си с един час въртене.

3. Като се пише техническа статия е добре да се посочват цифри и дименсии, за да може читателят сам да прецени качеството на новината или събитието.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...