Бълхи!
Гост-Serena*
Публикувано 01 юли 2007 - 18:40:48
Публикувано 01 юли 2007 - 18:49:30
няма да стане без някой и друг препаратМоля, споделете как се справяте с бълхите!
![]()
Има ли ефикасни натурални начини за борба или без химикали не става?
ако имаш дом. любимец го къпеш със противопаразитен шампоан, после пръскаш навсякъде с препарат и най-активно където животинчето спи, повтаряш след 7 дни и най- добре потретваш.
Моят съвет е да си вземеш Ектомин от вет. аптека ( флакон от 10мл) и го разреждаш за къпане на животинката ( куче, котка) 1 мл в 10 л вода, а за пръскане на помещението 1 мл в 2,5 - 5 л вода
Бълхите могат да са сериозен проблем, не ги пренебрегвай
Публикувано 02 юли 2007 - 07:23:02
Действително бълхите са сериозен проблем. Но човек може да няма домашен любимец и пак те нахълтат в дома ти. Има периоди, в които климатичните условия благоприятстват за тяхното свръх разможаване и тогава бълхите стават истинска напаст.няма да стане без някой и друг препарат
ако имаш дом. любимец го къпеш със противопаразитен шампоан, после пръскаш навсякъде с препарат и най-активно където животинчето спи, повтаряш след 7 дни и най- добре потретваш.
Моят съвет е да си вземеш Ектомин от вет. аптека ( флакон от 10мл) и го разреждаш за къпане на животинката ( куче, котка) 1 мл в 10 л вода, а за пръскане на помещението 1 мл в 2,5 - 5 л вода
Бълхите могат да са сериозен проблем, не ги пренебрегвай
Публикувано 02 юли 2007 - 07:56:15
При домашните любимци може и да е по-трудно... Можеш да го изчистиш и при следващата разходка пак да хване... Най-ефикасно за сега съм открил едни зелени пипетки (по 15-16 лв са) не зная как се казват но имам брошурата в къщи и мога да проверя... Та тази пипетка съдържа 4-5 капки препарат - който се капе зад врата на животното и нямаш грижи... По-ефективно не съм намирал ..
Публикувано 02 юли 2007 - 10:39:03
ами има разни препарати разбира се под формата на пипети - фронтлайн например на мериал ( FrontLine -Merial ) ( но беше се появил някакъв фалшив ), адвантикс на байер ( Advantix - Bayer), много са добри,но са си скъпички
аз все пак си държа на ектомина - един от най-безопасните препарати доказан ефект
с лимони, газ, маз и др. няма да стане
на котката си сложи противопаразитна каишка
Този пост е редактиран от fixxxsers: 02 юли 2007 - 20:48:34
Публикувано 05 септември 2007 - 19:14:14
Публикувано 07 септември 2007 - 13:51:17
И още един съвет никога не пренебрегвайте кожните заболявания. ТЕ СА МНОГО УПОРИТИ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ И МНОГО ЛЕСНО ПРЕДАВАЩИ СЕ НА ЖИВОТНИТЕ И ЧОВЕКА!!! Затова, при констатация на кожно заболяване, независимо от какво е предизвикано - бързо при вет. лекар.
Публикувано 07 септември 2007 - 21:43:46
Публикувано 10 септември 2007 - 09:50:33
от написаното си мисля, че на кученцето му е поставена диагноза демодекоза
отдавна мисля да поставя тук едни принципи на лечение на това заболяване, защото чета из нета разни спецове как сами си лекували кучетата- те лекарите за нищо ги нямат... както и да е
първо трябва да се знае, че демодекозата се причинява от микроскопични кърлежчета, които се смята, че са обичайни обитатели на космените фоликули при кучетата, но при някои състояния- понижение на имунитета или някаква друга причина могат да предизвикат заболяването и понякога доста тежко
няма много начини на лечение, убеден съм че лекарят си върши работата. Инжекциите които поставя са най-вероятно ивермектин ( антибиотик! - действа и на екто и на ендопаразити)- има го под доста търговски наименования, а за къпъането вероятно ектомин ( ЦИПЕРМЕТРИН ) или неостомозан, макар че е доказано че амитраз ( тактик - като търговско име , за съжаление го няма регистриран в Бг на ампули за кучета). Лечението е продължително и може да продължи с месеци, често после има и повторения на заболяването
между другото според някои по- нови данни инжективно ивермектина не действа задоволително при много от кучетата, но приложен през устат ежедневно има добър ефект, но за сега в бг не знам някой да го е прилагал така за демодекоза
иначе и бълхи могат да причинят сериозни поражения, особено ако кучето е алергично към техните охапвания
Публикувано 10 септември 2007 - 10:50:13
Публикувано 12 септември 2007 - 15:31:49
Изцяло се присъединявам. А изобщо, демодекозата е много объркана история - един съветски колега твърдеше, че жизнеспособни демодекси били наблюдавани даже във вътрешни органи и се смятало, че може да мигрират из тялото - не съм чел нещо такова, но нищо чудно да е вярно.за демодекозата по скоро имунния статус е от решаващо значение, някои породи са предразположени генетично
повечето противопаразитни шампоани, които има в бг са енда голяма глупост, а за демодекоза хич и не стават
Стара истина е, че кожата е огледало на състоянието на организма изобщо - има ли някъде проблем - най-напред се проявява с някакъв вид кожни поражения.
Публикувано 12 септември 2007 - 18:14:07
Публикувано 13 септември 2007 - 14:59:00
Публикувано 13 септември 2007 - 20:03:26
Публикувано 14 септември 2007 - 13:40:36
Публикувано 07 декември 2010 - 20:43:03
за тоя фронт лайн казват че е перфектен но и цената му не лъже-много добро средство е един препарат "Бандит"хубавото е ,че концентрацията си я правиш у дома-разрежда се във вода-аз ползвам двойно по-висока от предписаната и на бълхите и кърлежите(последните направо изсъхват)им действа.да напаст са голяма
ами има разни препарати разбира се под формата на пипети - фронтлайн например на мериал ( FrontLine -Merial ) ( но беше се появил някакъв фалшив ), адвантикс на байер ( Advantix - Bayer), много са добри,но са си скъпички
аз все пак си държа на ектомина - един от най-безопасните препарати доказан ефект
с лимони, газ, маз и др. няма да стане
на котката си сложи противопаразитна каишка
в ниски концентрации се ползва и в помещения където обитават хора така че....успех
Този пост е редактиран от diletant: 07 декември 2010 - 20:44:03
Публикувано 24 януари 2011 - 10:16:10
Смелост е това което се иска за да станеш и да говориш, смелост е и това което се иска за да останеш на мястото си и да слушаш.
Единственото нещо което е необходимо на Злото за да триумфира е добрите хора да не правят нищо.
Вярвай в Бога, но си завързвай камилите !
Ексцентрично е ако използваш перо, извратено е ако използваш цялото пиле
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни