Вие сте тук

Публикувай в сп. “Българска наука”

 

Условията за публикуване в списание “Българска наука”:

  1. Статията да се изпрати от самия автор на следния имейл – admin@nauka.bg
  2. Всяка статия трябва да има “Резюме” или “Abstract” и ключови думи
  3. Препоръчително е статията да не надвишава 15 стр. – Word формат.
  4. Изображенията не са задължителни, но е желателно текстът да е подкрепен със снимки или таблици и диаграми.
  5. Всяко изображение се предоставя отделно от текста.
  6. Всяко изображение трябва да има текст към него и да е описано къде трябва да се постави. Ако не е описано конкретно място за определено изображение, то ще бъде разположено някъде в рамките на текста – по преценка на дизайнера на списанието.
  7. Бележките под линия не са препоръчителни. Може в края на текста да има пояснения, ако се налага тяхното наличие.
  8. Материалът трябва да бъде достоверен и да има източници, които са ползвани при писането на статията.
  9. Материалът трябва да бъде разбран от не специалист в научната област която засяга.

При изпратен текст екипът на БГ Наука решава дали ще го сложи в сайта www.nauka.bg или в списание “Българска Наука”.

Специално предложение:

Всеки материал подлежи на проверка от специалист в областта.

Всичко, публикувано в списание „Българска наука”, се публикува и в сайта www.nauka.bg. Също така статиите могат да бъдат ползвани за онлайн и печатни проекти на БГ Наука с цел популяризиране на науката.

Създадохме и безплатен курс за автори и преводачи, в който всичко е описано по-подробно: тук.

Можете да ни подкрепите и да закупите курса в PDF формат: тук.

Тук може да видите всички броеве и да прецените – http://nauka.bg/bgnauka

Очакваме вашите статии!

Повече за списанието!

Повече за нас!

Вашите материали очакваме на admin@nauka.bg

reklama - Copy.jpg

Коментари

коментара

Related posts

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close