Вие сте тук

Омега-3 понижават риска от инфаркт

Joy Weinberg, flickr (CC BY 2.0)
Joy Weinberg, flickr (CC BY 2.0)

Консумацията на риба, ядки, семена и растения, съдържащи омега-3 мастни киселини, може значително да понижи риска от смърт, в резултат от сърдечен удар, според най-задълбоченото проучване, провеждано до момента, посветено на тази спорна тема.

Предишни проучвания върху рибеното масло като хранителна добавка и други източници на омега-3 мастни киселини, показват противоречиви резултати, като някои изследвания разкриват ползи за здравето на сърцето, а други не откриват никакви ползи. 

Прочетете целия материал в третия брой на новото списание “Българска наука и медицина”: http://medicina.nauka.bg/category/broij3

Коментари

коментара

Related posts

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close